După afișarea rezultatelor la Testele Naționale, majoritatea elevilor admiși dar și parinții, prietenii, cunostințele lor sunt frământați de întrebări precum:      Ca și în anii trecuți, moderatorii forumului de discuții găzduit de portal (http://forum.edu.ro) răspund cu promptitudine utilizatorilor (elevi, profesori, parinți) care doresc să se informeze corect și rapid asupra pașilor pe care îi au de parcurs până la repartizarea computerizată. Vă oferim în continuare un raspuns rapid la cele mai importante întrebări:

     Practic, cel mai important pas este completarea cu opțiuni a fișei de înscriere primite de la școală.
  1. În primul rând elevul, împreună cu dirigintele și parinții trebuie să verifice corectitudinea datelor personale înscrise pe fișă: numele, media claselor V-VIII și notele la testele naționale. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii școlii si reparate.

  2.  
  3. Pe fișa, care trebuie depusă până cel târziu în data de 3 Iulie, se completează apoi opțiunile, în ordinea intereselor, preferințelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordonează elevii după medii și îi repartizează în această ordine pe baza opțiunilor exprimate. Altfel spus, media este cea care primează, un elev cu nota mai mica neputând "lua locul" unui elev cu nota mai mare.

  4.  
  5. Pentru a spori șansele de reusită, este recomandată completarea unui numar cât mai mare de opțiuni.

  6.  
  7. Completarea și prioritizarea opțiunilor se face prin consultarea prioritară a informațiilor privind numărul de locuri disponibile și ultima medie de admitere din anii precedenți. Cel mai prețios ajutor în acest sens este tot unul informatic: aplicația de orientare ADLIC 2004 , dezvoltată de SIVECO Romania. Orice utilizator înregistrat al portalului poate folosi aplicația pentru a-și prioritiza opțiunile și a completa fișa în mod realist.

  8.  
  9. După introducerea fișelor în baza de date națională, corectitudinea datelor de pe fișa aflată în sistem trebuie verificată de fiecare elev la școala de proveniență, prin compararea fișei originale cu fișa de control tiparită de aplicație.
     Deoarece nivelul mediilor de admitere este sensibil mai mare anul acesta fata de 2003, este recomandabil să se completeze cât mai multe opțiuni!